12 tips for en vellykket messedeltakelse 1

12 tips for en vellykket messedeltakelse

Vi deler våre beste tips til hvordan få en vellykket messedeltakelse. Hvordan engasjere de besøkende på messen eller hvordan generere kvalifiserte leads er temaer vi er opptatt av for at du skal få mest ut av din messedeltakelse.

Av: Veronica Fredriksen

 

#1 – Førsteinntrykk er avgjørende

Du får aldri en ny mulighet til å skape et førsteinntrykk. Enten bevisst eller ubevisst gjør vi oss opp meninger basert på førsteinntrykket. Vi danner et førsteinntrykk i løpet av et tiendels sekund, og det samme gjelder et merkenavn eller en messestand. Ha en plan for hvordan du skal fremstå og hvordan du ønsker de besøkende velkommen inn på standen.

12 tips for en vellykket messedeltakelse 2

 

#2 – Start planleggingen tidlig

Å delta på messe krever god planlegging. Man skal bestille standplass, utvikle konsept, designe stand og bestille møbler, strøm innen gitte tidsfrister. Kanskje man vurderer en messeaktivitet eller konkurranse som krever planlegging? Totalt sett er det mye som skal gjøres, og man får en bedre opplevelse av messeforberedelsene dersom man starter arbeidet tidlig.

12 tips for en vellykket messedeltakelse 3

 

#3 – Inviter kunder til messen

Inviter potensielle og eksisterende kunder til messen. Send ut invitasjoner med gratis billett på forhånd for å trekke besøkende til arrangementet. Det er enklere å selge tjenester til eksisterende kunder enn å selge til nye kunder. Betydningen av å kjenne markedet, kundenes behov og gjerne også ha langsiktige kunderelasjoner gjør salget enklere.

12 tips for en vellykket messedeltakelse 4

 

#4 – Helhetlig visuell profil

Standen skal ha en helhetlig visuell profil. Den besøkende skal enkelt kunne oppfatte budskapet og hvilke produkter/tjenester utstiller har valgt å presentere på messen. Stands med mange besøkende tiltrekker ofte flere besøkende. Sørg for at standen har en stoppeffekt i form av aktiviteter, kampanjer eller tilbud som drar folk til standen.

12 tips for en vellykket messedeltakelse 5Stand levert av NPG Germany i samarbeid med George P på ONS.

 

#5 – Give-aways

Give-aways er en naturlig del av en bedrifts profil og markedsføring, og fungerer som en slags invitasjon inn til din messestand. Give-aways skal være lett tilgjengelig for de besøkende. Eksempler kan være godteri med logo, vannflasker med logo, kulepenner med logo eller goodiebags.

12 tips for en vellykket messedeltakelse 6

 

#6 – Messeopplevelse

Messen skal være en arena hvor de besøkende skal få en unik messeopplevelse. Vi har stor tro på det personlige møtet mellom mennesker, og de unike og personlige engasjerende mekanismer dette utløser. Det finnes store muligheter for selskaper i å kombinere live møteplasser og opplevelser med dagens stadig mer avanserte interaktive teknologi.

12 tips for en vellykket messedeltakelse 7

 

#7 – Engasjer de besøkende på standen

For å engasjere de besøkende, er det viktig med godt innhold på standen, samtidig som dette integreres med den overordnede profilen. Promotering av aktiviteten både i forkant og under messen er nyttig for å tiltrekke de besøkende. En aktivitet på standen kan være det lille ekstra som bidrar til å tiltrekke oppmerksomhet, og få de besøkende engasjerte. Aktiviteter på stand kan være alt fra servering, konkurranser, give-aways til interaktive løsninger som f.eks en fotobar eller VR.

12 tips for en vellykket messedeltakelse 8

 

#8 – Leads

En messedeltakelse skal være en god investering og utstilleren skal oppnå god avkastning på investeringen. Resultatet fra vår kundeundersøkelse viser at de fleste deltar på messer for å treffe potensielle kunder. Vi har samlet noen av våre tips til hvordan du kan generere gode leads på messen.

 

#9 – Standbetjening

Betjeningen må være motiverte, vennlige og kjenne godt til bedriftens produkter og tjenester. En aktiv og målrettet fremtreden er essensielt. Inviter gjerne til en kick-off med alle involverte i forkant av messen for å motivere og informere de ansatte.

12 tips for en vellykket messedeltakelse 9

 

#10 – Event

Hva med å arrangere et event i forbindelse med messen? Det kan være en mindre kundemiddag, kveldsarrangement, konsert eller fagseminar. Felles for disse er at de bør innby til å bygge gode langsiktige relasjoner.

 

#11 – Definer mål

Sett opp definerte mål for messedeltakelsen, både kvantitative og kvalitative. For å avgjøre om messen var en suksess, må man analysere målene for messedeltagelsen. Verdiskapning kan være økt salg, en sterkere merkevare, flere kunder, forsterkede relasjoner og positive opplevelser.

12 tips for en vellykket messedeltakelse 10

 

#12 – Oppfølging

Følg opp leads så snart messen er over. Venter du for lenge, kan det hende at det går i glemmeboken. Ikke vær redd for å kontakte potensielle kunder allerede dagen etter messen. Et tips kan være å ha notert seg noen stikkord på visittkortet du fikk rett etter kunden har gått. Dette kan være detaljer som kan hjelpe i den videre dialogen.

 

Oppsummering

Å delta på messe krever god planlegging, tid og ressurser i forkant, under og etter messedeltakelsen. For å lykkes på messen er det mange faktorer som spiller inn, og det et viktig at din messestand formidler ditt budskap, forsterker din merkevare, og legger til rette for de engasjerende opplevelsene som skaper lønnsomme møter mellom mennesker.

Nysgjerrig på et samarbeid?

Ta kontakt med oss så finner vi gode løsninger sammen.

Siste nyheter

Pin It

Comments are closed.

« Tilbake til oversikt »

Til toppen