Messetips du ikke vil gå glipp av

Tyskland skiller messer fra ‘massesamlinger’

Tyskland gjør som Kina og åpner for gjennomføring av messer fra 30. mai

Tyske myndigheter melder om at messer nå er på listen over aktiviteter som nå er mulig å gjennomføre. Messer er dermed ikke lenger klassifisert som «massesamlinger», som fortsatt er forbudt til og med 31. august 2020

Kjennelsen innebærer at messer i prinsippet kan gjennomføres, og dette er svært gode nyheter for den internasjonale messeindustrien som har blitt hardt rammet av Covid-19.

Etter Kinas første store utstilling som fant sted i Hunan-provinsen, blir Tyskland det andre av verdens tre største markeder for messe og utstillinger som tar et stort skritt frem mot gjenåpning av den internasjonale messeindustrien, melder Exhibition News om på sine nettsider.

Messer i Tyskland kan potensielt gjennomføres fra 30. mai

Den globale fagforeningen for utstillingsindustrien UFI, forteller at enhver beslutning om å arrangere messer ligger hos de respektive tyske delstater, og vil avhenge av klare retningslinjer for helse og sikkerhet for at messene kan gjennomføres.

Dette er en svært viktig avgjørelse for messeindustrien og NPG oppfordrer helsedirektoratet til å følge opp med tilsvarende tiltak hvor man skiller messer fra andre arrangementer og samlinger.

«Messer og events er en svært viktig og voksende kanal for de fleste bransjer og virksomheter. Dagens utfordrende situasjon preges av digital transformasjon. Allikevel kan det synes som jo mer digitale vi blir, jo mer behov har vi for live interaksjon, den menneskelige dimensjonen. Eventer og messer er strategisk vitale for hundretusenvis av selskaper verden over for interaksjon med markedet, branding og salg av produkter. Sammen med digitale medier er live medier i vekst globalt. Mediet er i stor utvikling og benytter i stor grad teknologi for å utvikle formater og hybdridevents med økt rekkevidde, tydelige målgrupper og treffsikkert innhold. Kanalen gir den unike og effektive muligheten for interaksjon og «human touch».

Et eksempel på dette er at Stavanger regionen taper 1 milliard på avlysning av ONS. Dette forteller om viktigheten til kanalen og hvilke synergier som skapes.

Vi står nå i en veldig utfordrende situasjon for mange næringer og virksomheter. Det er essensielt å skape aktivitet og vekst. Messer og events bør derfor være en viktig boost for å initiere og gjenskape vekst og handel mellom virksomheter og omliggende næringer, og ikke minst regenerere relasjoner».

NPG, CEO, Stig Kristiansen

Forskrifter og anbefalinger fra Helsedirektoratet

I Norge har helsedirektoratet besluttet forbud mot og stenging av ulike arrangementer for å hindre spredning av covid-19.

Fra 7. mai ble det tillatt med arrangementer med inntil 50 deltakere, og fra 15. juni åpnes det for gjennomføring av arrangementer med inntil 200 personer. Risikoreduserende tiltak som å holde avstand på minst en meter og arrangementene må ha en ansvarlig arrangør som har oversikt over hvem som er til stede for å spore eventuelt smittespredning må overholdes for at arrangementet kan gjennomføres. Alle kultur- og idrettsarrangementer med mer enn 500 personer er forbudt til og med 31. august 2020.

Kilder

Vi vil gjerne høre fra deg

Ta kontakt med oss i NPG enten det gjelder events, arrangementer eller messer.

Siste nyheter

Pin It

Comments are closed.

« Tilbake til oversikt »

Til toppen