Personvern

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger som kan kobles til deg som enkeltperson. Du har selv rett til å bestemme over disse opplysningene. 

Vi synes det er viktig at du vet hvilke opplysninger vi innhenter og hva vi gjør for å ivareta ditt personvern.

Behandlingsansvarlig:

Norwegian Promotion Group AS (NPG)
Tromsøgata 5B
0565 Oslo

Kontaktpunkt:

Linn Fjæstad
E-post: personvern@npg.no

 

PERSONVERNERKLÆRING

Du kan stole på oss

Personvernlovgivning skal blant annet sikre integritet og konfidensialitet ved behandling av personopplysninger. Norwegian Promotion Group AS (NPG) forplikter seg til å ivareta personvernet for våre ansatte og alle vi gjør forretninger med når vi behandler slike opplysninger.

Vi i NPG er opptatt av at du som kunde skal være trygg på at vi behandler de opplysningene du gir oss på en sikker måte. Nedenfor kan du lese hvordan vi samler inn og behandler opplysningene om deg og hvordan du kan slette data om deg selv.

Formålet med behandlingen av personopplysninger

Formålet med NPGs behandling av personopplysninger er først og fremst å administrere kundeforhold og annen behandling nødvendig for å oppfylle de forpliktelser NPG har påtatt seg ovenfor den enkelte kunde. Utover dette behandler NPG personopplysninger blant annet i forbindelse med kundeoppfølging og markedsføring.

NPG behandler personopplysninger i den grad lovgivningen påbyr eller gir adgang til det, eller i tilfeller hvor kunden har samtykket til den aktuelle behandling.

Vi følger Norsk lov

NPG er underlagt Norsk lov, og vi følger de til enhver tid gjeldende regler for personopplysninger og behandling av disse.

NPGs behandling av personopplysningene skjer innenfor rammen av gjeldende norsk lov og forskrift. Personopplysninger hentes inn når det er nødvendig for at vi skal kunne utføre de oppgaver og tjenester NPG er pålagt å utføre i henhold til kontrakt eller avtale. Typiske personopplysninger som behandles i NPG er navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.

Dersom det ikke foreligger annet hjemmelsgrunnlag vil NPGs behandling av personopplysninger basere seg på frivillig, uttrykkelig og informert samtykke fra kunden.  Samtykke er imidlertid ikke nødvendig for personopplysninger som registreres og brukes for å gjennomføre en avtale eller utføre et oppdrag fra kunden.

Hvilke personopplysninger behandles?

I all hovedsak vil personopplysningene som behandles av NPG være mottatt direkte fra kunden. Dersom det er nødvendig å innhente personopplysninger fra tredjepersoner (for eksempel fra kredittopplysningsforetak) vil kunden bli varslet, med mindre innsamlingen er lovbestemt, eller varsling er umulig eller uforholdsmessig vanskelig eller dersom kunden fra før av kjenner informasjonen varselet skal inneholde.

Hvis NPG ønsker å behandle personopplysninger som ikke er nødvendige for avtaleforholdet med kunden, vil kunden først bli informert om at å gi fra seg opplysningene er frivillig samt bli informert om hva som er formålet med NPG behandling av personopplysningene, og hva opplysningene skal brukes til.

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger

Du har rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har registrert på deg, og du kan når som helst ta kontakt med oss for å få en slik oversikt (personopplysningsloven §18, 1. ledd). Vi svarer deg senest innen 30 dager etter at du har tatt kontakt, og det er kostnadsfritt for deg. Ønsker du å få innsyn i dine personopplysninger? Send oss en e-post til: personvern@npg.no. Vi benytter din e-postadresse som verifikasjon på din identitet.

Du har rett til å få personopplysningene dine korrigert eller slettet

Du kan når som helst be oss om å rette opp uriktige personopplysninger, eller få lagt til nye opplysninger om du mener de vi har er ufullstendige. Du kan også når som helst be oss om å få personopplysningene dine slettet. I tillegg kan du pålegge oss begrensninger i behandlingen av personopplysningene dine. Ønsker du å oppdatere personopplysningene dine? Send oss en e-post til: personvern@npg.no

Sletting og arkivering av personopplysninger

NPG sletter opplysninger som ikke lenger er nødvendige for å gjennomføre formålet med behandlingen. Plikten til å slette opplysninger etter personopplysningsloven er i noen tilfeller begrenset av annen lovgivning. Dette gjelder for eksempel ved arkivering. Regnskapslovens krav til oppbevaringstid er et slikt eksempel.

Sikring av dine personopplysninger

Dine personopplysninger er sikret gjennom databehandleravtaler med våre systemleverandører. Våre systemleverandører kan ikke behandle personopplysninger på en annen måte enn det som er skriftlig avtalt med NPG.

Dataportabilitet

Du har muligheten til å kreve personopplysningene dine utlevert i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format, og til å ta opplysningene med deg til en annen virksomhet. Dette gjelder kun opplysninger du aktivt har gitt fra deg.

Når deler du informasjon med oss?

Det er frivillig å dele personopplysninger med oss. Vi vil bare be om personopplysninger som er nødvendige for det aktuelle formålet. Dersom du ikke ønsker å dele dine personopplysninger, kan vi ikke garantere kundeforhold eller annen behandling nødvendig for å oppfylle de forpliktelser NPG har påtatt seg.

Eksempler på situasjoner der du deler dine personopplysninger er:

  • Registrerer deg som utstiller eller deltaker på en messe/event
  • Registrerer deg som mottaker av informasjon vi sender ut
  • Besøker websiden
  • Blir med i en konkurranse
  • Er i dialog med våre ansatte

Deler vi din personlige informasjonen med andre?

Vi vil aldri selge eller utlevere dine personlige opplysninger til en tredjepart for bruk av informasjon til andre formål enn beskrevet i denne personvernerklæringen. Vi sikrer at dine personlige data er beskyttet når de sendes utenfor NPG til betrodde samarbeidspartnere. Vi sørger for at tredjeparter holder dine data konfidensielle, og at det er prosesser på plass for å beskytte dine data. Hver tredjepart er forpliktet til å sørge for at dataene behandles i samsvar med loven.

Cookies/informasjonskapsler

Cookies er små informasjonskapsler som lagres i nettleseren din, og som husker hvilke sider du har besøkt. På npg.no bruker vi cookies for å se hvordan kundene våre bruker nettsidene våre, slik at vi kan gjøre dem bedre og mer relevante. Cookies er knyttet til IP-adressen din, og er ikke knyttet til andre personlige opplysninger. Hvis du ikke ønsker at denne informasjonen skal registreres når du besøker npg.no, kan du velge dem bort under «Internet options» i nettleseren din.

NPG benytter følgende informasjonskapsler:

  • WordPress

Tredjeparts cookies

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) utstedt av tredjepart for å gi deg mer relevante annonser og tilbud i andre kanaler enn på npg.no. Dette er data basert på innhold og sider du har besøkt hos oss. I tillegg innhenter vi statistikk om hvordan sidene våre blir brukt for å kunne forbedre brukeropplevelsen, og i den forbindelse bruke cookies for å kunne observere hvordan brukerne navigerer seg gjennom nettstedet. Informasjonen i informasjonskapslene vil bli aggregert (anonymisert) før de sendes til tredjepart, som vil si at vi ikke kan identifisere deg som person gjennom denne informasjonen.

NPG benytter følgende tredjepartsaktører:

  • Facebook
  • YouTube
  • LiveChat
  • Google

Hvordan sletter man cookies?

Fremgangsmåten for å slette eller deaktivere informasjonskapsler på enheten, avhenger av nettleseren du bruker. Hvis du bruker en PC, kan du slette informasjonskapsler ved å bruke hurtigtastet [CTRL] + [SHIFT] + [Delete]

Hvis denne prosedyren ikke lykkes eller hvis du bruker en Mac-datamaskin, følg retningslinjene ved hjelp av følgende koblinger, avhengig av hvilken nettleser du bruker:

For mer informasjon, se www.aboutcookies.org.

Annonsestyring

Vi benytter verktøy for styring av annonser og for å holde oversikt over trafikk fra betalte kanaler. Verktøyene vi bruker til dette er Facebook og Google. Disse verktøyene brukes for å vise annonsene våre på eksterne nettsider (som for eksempel nettaviser). Informasjonskapslene (cookies), brukes for å holde rede på hvilke annonser som vises, telle antall visninger, klikk osv. Dette gjøres på anonym basis, og kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner. Hvis du ønsker at vi ikke skal fange opp disse dataene fra deg, kan du melde deg av her:

Avmelding fra Facebook: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Avmelding fra Google: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=no

Nyhetsbrev

Vi vil fortsette å gjøre vårt beste for å inspirere deg og gi deg våre nyheter og trender innen opplevelsesbasert kommunikasjon innenfor messer og events på e-post. For at vi skal kunne gjøre dette, trenger vi ditt samtykke. Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra oss med inspirasjon fra npg.no. Du kan også melde deg av hvis du ønsker.

Si gjerne i fra

Dersom du mener at vi har brutt personvernregelverket har du mulighet til å klage til Datatilsynet. Har du spørsmål om NPGs retningslinjer for personvern og/eller personopplysningene, kontakt oss på personvern@npg.no

Behandlingsansvarlig:

Norwegian Promotion Group AS
Tromsøgata 5B
0565 Oslo

Kontaktpunkt:

Linn Fjæstad
E-post: personvern@npg.no

Til toppen